Saturday, May 8, 2010

CHAPTER 3 : menggapai bintang™





DEMI MATAHARI...

Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi siang hari bila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi

Demi langit beserta seluruh binaannya

Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya

Allah, Subhanallah … Allah, Subhanallah

Allah, Subhanallah … Allah, Subahanallah

Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan

Beruntung bagi yang mensucikan-Nya
Merugi bagi yang mengotori-Nya ... Subhanallah


Bait2 indah di atas mungkin akan anda dgr jika anda menyertai ESQ 165. Tp sbenarnya 'demi matahari' ini pernah di popularkan oleh kumpulan nasyid dr seberang, SNADA pd suatu masa dahulu.. Tp bkn itu main focus aku utk entri kali ini. Mungkin korg akan bertanya kpd ku.. "mengapa aku menamakan belog ini reaching the stars??" atau dlm bahasa melayu "menggapai bintang".. adakah disebabkan ini :

 ataupun yg ni:

 mungkin jawapanku adalah "YES". Tp aku dan Dr. Sheikh Muszaphar mmg agak boleh dikatakan rapat la. Tp since die skrg ni tgh bz wat keje2 amal.. Maklumlah, dah jd angkasawan skrg pastu jd ikon membaca PNM lg ++ skrg ni tgh sibuk wat preparation nk kawen (nasik minyak free).. Tp walau bz mane pown, die x pernah lupe kat aku.. Lepas je dpt tau aku studi kat UTP, terus je di gi Tronoh.. Buktinya :



 JENG JENG JENG!!!






































HAHAHAHA.. mesti muke korg cmni kn..





tp tu sume x penting.. ape yg aku nk smpi kn kat sini ialah utk mencapai cita2 dan impian bkn lah suatu perkara yg mudah, tp tidak mustahil. Menuru Adnan Sempit, "di mana ada kemahuan, di situ ada highway..". Mmg btol la tu.. cme jln yg kita lalu tak semuanya lurus.. kdg2 ade byk rintangan.. Jd kite perlu la bijak dlm menanganinya.. aku pown dah ngantok nk tdo la.. to all UTPianz, GUD LAK for the coming final exam.. 


"JUMPA ANDA DI ANGKASA KEJAYAAN!!"

0 comments:

 
Copyright © .REACHING the STARS™.. All rights reserved.
Blogger template created by Templates Block | Start My Salary
Designed by Santhosh