Monday, July 26, 2010

Bukti kekuasaan ALLAH

Bukannya bermegah.. 
tp cuma ingin berkongsi..
bukannya hebat..
tp masih byk lg kelemahan diri..
bukannya hipokrit..
tp cuma ingin perbaiki diri..  




video






Subhanallah.. Segala puji bg ALLAH, tuhan sekalian alam.. 
Untuk entri kali ni just nk share dgn korg ttg kebesaran ALLAH S.W.T.

Cbe korg tgk btol2.. Video ni memperlihatkan dua air bertemu, iaitu air laut yg masin dan air sungai yg tawar.. Keduanya bertemu dalam 1 laut, tapi air tu tidak bercampur.. Dan tengok pula dari segi warna air tu.. Tidak bercampur.. Subhanallah! Betapa kerdilnya kita di sisi-NYA..


"Dia membiarkan dua lautan mengalir yang keduanya kemudian bertemu,
antara keduanya ada batas yang tidak dilampaui oleh masing-masing.
Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?"
 

-SURAH AR-RAHMAN 19-21-


Maha benar ALLAH atas segala firman-NYA.

Renung2 kan lah.

Saturday, July 24, 2010

GCB is awesome!





F**k Sedap!! Cube la korg try.. x rugi.. lps ni kalo pg mcd perkataan 'GCB' merupakan 3 huruf yg paling popular kat kaunter pesanan..



+


+


=

*p/s: sile boikot McD!

Thursday, July 22, 2010

BERITA TERGEMPAR : World need a new HERO??? who is he???

Ini bkn cerite dongeng ataupun sains fiksyen.. INI KISAH BENAR!! Baru-baru ini dunia digegarkan dengan kemunculan seorang adiwira ataupun superhero di Sweden. Kemunculan beliau yg hanya mahu dikenali sebagai HERO sememangnya dinanti-nantikan oleh penduduk dunia yg mahukan keamanan. Di Sweden berjuta2 penduduk melakukan perarakan bg menyokong perjuangan HERO yg dianggap wira zaman moden ini. Mereka beramai2 memakai baju berwarna biru gelap dgn tertera perkataan "HERO"..  Gambar2 HERO sekarang ini mencatatkan jualan gambar paling laris di Sweden dan menurut seorang seorang jutawan multi-level marketing(MLM), dia terus menukar professionnya kepada penjual gambar HERO kerana pendapatannya meningkat berpuluh2 kali ganda dgn menjual gambar HERO!!! bayangkan betapa dahsyatnya 'aura HERO' ini.. kalah MAWI dgn gelombang 'TSUMAWI' .. Stesen televisyen di sweden turut menyairkan video mengenai HERO ini dan impaknya stesyen tv tersebut mendapat rating tertinggi di Sweden.. WTF?! untuk menyaksikan kelibat HERO sila klik link yg diberikan di sini :SWEDISH HERO

*p/s: video ini mengambil masa yg agak lama utk buffer.. so, harap bersabar..

Monday, July 19, 2010

ini BUKAN video 3gp Ariel Peterporn bersama Luna Maya.. ini adalah: Segmen Magic Bersama Abg Rafiq!!




APE??? Igt ariel sorang je ke yg ade video aku pown ade gak la beb.. Sbenanye Mls nk update blog. So, lyn je..





video
 
Copyright © .REACHING the STARS™.. All rights reserved.
Blogger template created by Templates Block | Start My Salary
Designed by Santhosh