Wednesday, May 12, 2010

Final

Final, final, final, final, final, final, final, final, FINAL, final, final, final, final, final, final, final, final,FINAL, final, final, final, final, final, final, final, final, final, final, final, final, finalfinal...


ARRGHHH!!!!


aku dah muak dah dgr perkataan ni.. skrg ni pegi je mane2 mesti ade punye perkataan ni dlm perbualan..

"Weyh, FINAL Champions league ble r??

x pown,

"Weyh ko rase kn Malaysia dpt x pg FINAL Piala Thomas??"


ade lg best..


"hahaha.. padan muke liverFOOL LIVERPOOL x dpt masuk FINAL Europa League.."



dan soalan paling cilake..


"..rafiq, ko dah ready ke utk FINAL exam nie??"

hahahaha...aku mmg mls la kalo nk ckp pasal final exam yg tggl bape hari je lg ni.. (tp still nk ckp jugak la kn..) dgn coursework mark yg rendah ni membuat kan aku sgt down... ditambah pula dgn kesukaran aku utk tdo pd waktu mlm.. lebey baek aku layan ADAMAYA.. bkn ape.. setiap sem bukan maen ade azam baru.. biasenye lps result baru kuar la ni.. dan2 je next sem nk jd rajin la.. x nk skip kelas la.. x nk ponteng tutor la..(*credited to ASHRI, bkn name sebenar*) tp ape yg berlaku sgt hampeh... esok ade klas pg2 tp mlm nie gi ipoh.. tu kire ok lg.. ni esok kul 8 ade lecture, mlm ni kul 11 grak g kl.. pastu dah smpi x tau nk wat pe..last2 breakfast kat McD je.. smpi U** kul 11 lebey.. pastu zzzZZZzzz....WTF?! So, studi last minute merupakan satu2 nye option yg ade utk org2 cam aku skrg.. abes tu nk wat cmner.. hidup ni perlu diteruskan.. selagi kudrat ni masih terdaya aku akan terus berjuang utk menyara anak2 dan isteri2 aku.. aku x peduli.. ape?? korg igt hina sgt ke keje aku sebagai pengutip tin ni?? (aphal plak nie?) bodo ke pandai aku ttp kene jwb gak paper IMSE selama 3 jam.. aku still kene redah gak soalan2 SP yg sgt aku x phm selama 180 minute.. . huhu..

"..ntah la.."

hanya itu yg mampu aku ungkapkan skrg.. so, kpd kwn2 kat luar tu,  jgn berputus asa.. masih ade sinar lagi.. Mahatma Gandhi slalu jitok aku..

"Be the change that you want to see in the world... Jumpe awak di angkasa kejayaan!"


Para sejarawan tanah air telah bersepakat mengatakan bhw ayat yg ke-2 tu palsu.. mahatma gandhi hanya tahu speaking omputih dgn tamil je..bahase urdu sket je sbb die tak sempat khatam.. harap maklum.. GUD LAK sume : )

*p/s:  ADAMAYA sgt best ok.. utk mendownload, sila klik di sini. dan jgn lupe utk klik di sini juge.




Monday, May 10, 2010

Good Luck

Dear friends,

With my
1 Heart…
2 eyes…
5 litre blood…
206 bones…
1.2million Red Cells…
60 trillion D.N.A.’s…
I wish u “All the very best of LUCK”…
.. for this coming final examination.

Saturday, May 8, 2010

CHAPTER 3 : menggapai bintang™





DEMI MATAHARI...

Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi siang hari bila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi

Demi langit beserta seluruh binaannya

Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya

Allah, Subhanallah … Allah, Subhanallah

Allah, Subhanallah … Allah, Subahanallah

Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan

Beruntung bagi yang mensucikan-Nya
Merugi bagi yang mengotori-Nya ... Subhanallah


Bait2 indah di atas mungkin akan anda dgr jika anda menyertai ESQ 165. Tp sbenarnya 'demi matahari' ini pernah di popularkan oleh kumpulan nasyid dr seberang, SNADA pd suatu masa dahulu.. Tp bkn itu main focus aku utk entri kali ini. Mungkin korg akan bertanya kpd ku.. "mengapa aku menamakan belog ini reaching the stars??" atau dlm bahasa melayu "menggapai bintang".. adakah disebabkan ini :

 ataupun yg ni:

 mungkin jawapanku adalah "YES". Tp aku dan Dr. Sheikh Muszaphar mmg agak boleh dikatakan rapat la. Tp since die skrg ni tgh bz wat keje2 amal.. Maklumlah, dah jd angkasawan skrg pastu jd ikon membaca PNM lg ++ skrg ni tgh sibuk wat preparation nk kawen (nasik minyak free).. Tp walau bz mane pown, die x pernah lupe kat aku.. Lepas je dpt tau aku studi kat UTP, terus je di gi Tronoh.. Buktinya :



 JENG JENG JENG!!!






































HAHAHAHA.. mesti muke korg cmni kn..





tp tu sume x penting.. ape yg aku nk smpi kn kat sini ialah utk mencapai cita2 dan impian bkn lah suatu perkara yg mudah, tp tidak mustahil. Menuru Adnan Sempit, "di mana ada kemahuan, di situ ada highway..". Mmg btol la tu.. cme jln yg kita lalu tak semuanya lurus.. kdg2 ade byk rintangan.. Jd kite perlu la bijak dlm menanganinya.. aku pown dah ngantok nk tdo la.. to all UTPianz, GUD LAK for the coming final exam.. 


"JUMPA ANDA DI ANGKASA KEJAYAAN!!"

FIRC '09/'10 APPRECIATION NITE











Salam FIRC,


Mlm smlm, bertempat di Haliburton, USM (USM ke UTP??), telah berlangsung FIRC '09/10 Appreciation Nite. Objektifnya adalah utk menghargai segala komitmen yg diberikan oleh komiti2 FIRC sepanjang sesi 2009/2010 di samping mengeratkan lg bonding antara komiti. Selain itu, tujuan appreciation nite ini dianjurkan adalah utk mencungkil bakat2 yg terpendam dan "boleh pergi jauh..". Appreciation Nite ini turut dimeriahkan lg dgn kehadiran 'Boss' baru IRC, En Naziri dan juga seorang lg staff, En Helmi Iskandar. Antara aktiviti yg dijalankan ialah persembahan drpd setiap department dan HICOM 09/10, Best Male Awards, Best Female Award, Most Promising Awards, tuka2 hadiah, potluck, silent killer' dan juga sharing moment drpd alumni yg akan pg internship next semester... Congratz to all the organizing committe n terima kasih kpd sume yg hadir..







Berikut adalah pemenang2 FIRC Appreciation Nite Awards pd mlm itu:

Anugerah Tuan (Best Male FIRC) - Tuan Kamma WnL
Anugerah Noly (Best Female FIRC) - Che Ju PR
Anugerah 'Boleh Pg Jauh' (Most Promising FIRC) - Rafiq AnT *clap clap* hahaha..



Utk game silent killer pown ade awards gak:

mata paling seksi - Noly WnL
paling cepat mati - Siddiq PR
pembunuh paling kedekut nk lantik assistant - Peklah PR
citizen yg bercita2 nk jd polis - Habil RMC
anjakan paradigma - Siddiq *lepas dpt award plg cpt mati tbe2 tros power bunoh org
pasangan ideal - luqman dan siddiq
pembunuh paling cepat kantoi - thiyagu
polis cemerlang - che ju
paling berharap nk jd assistant peklah - oje
paling byk mati - haziq faiz
pemain harapan - basharul
pemain yg x bole di harap - rafiq
super sub - eddy


*sharing moment

Akhir sekali, jutaan terima kasih diucapkan kepada HICOM 09/10, HICOM 10/11, Alumni, dan semua komiti yg menjayakan appreciation nite ini terutamanya kpd yg bertungkus-lumus utk membakar ayam. Tahniah juga di ucapkan kpd semua organizing committee kerana telah berjaya menjalankan event ini.Sebelum terlupa, kalo xde org ni xde la gamba2 ni.. thanx alif a.k.a photographer pd mlm itu..

"HIDUP FIRC, SUSAH BERSAMA SENANG BERSAMA"


*Organizing Committee:

Supervisor : Nurul Syazwani
Event Manager : Rafiq Hakim
Ass. Event Manager : Nur Faiqah
Treasurer : Tunku Ozair
AnE : Qistina Nafisah Iman
WnL : Wan Nur Liyana
FnB : Haziq Faiz
CnP : Farid Afiq
PnS :Nur Arash
PR : Syamsul

CHAPTER 2 : kenape baru skrg??



ade
10 sebab aku br nk start blogging:

  1. sebab aku anak sulung. mungkin bole menjadi contoh kpd adek2 aku. (walaupown aku hanya ade sorg adek je)
  2. sebab ramai blogger yg dah nk resign. (bz la katekn.. )
  3. sebab aku dah lame x mkn ikan. (x lwk pown)
  4. sebab aku bole *pergi jauh*.. haha..
  5. sebab aku bosan..
  6. sebab aku ssh nk tdo mlm2 (waktu malaysia)
  7. sebab aku ske gossip kot..
  8. sebab org panggil rumate aku 'ABG WIRA'..
  9. sebab Juliana Evans dah couple dgn Sam Bunkface..
  10. ske ati aku la nk wat ape pown!!

Friday, May 7, 2010

CHAPTER 1 : where should i start?

Salam/Hi everyone..




1. Name :



















2. Age :








3. Now studying at :







4. Status :







5. i'm a fan of :





*to be continue..
 
Copyright © .REACHING the STARS™.. All rights reserved.
Blogger template created by Templates Block | Start My Salary
Designed by Santhosh